Väsbyhem äger Sigma Centrum och har sett att centrumet har flera viktiga funktioner för Sigmaborna, men att det också finns utrymme att tillföra fler kvaliteter.

Utvecklingsarbetet har skett med en tydlig strategi där hållbarhet är i fokus, både social och ekologisk, vilket lett till att ett par spännande verksamheter etablerar sig i Sigma centrum. Kultur- och fritid från Upplands Väsby kommun har redan aktiviteter flera gånger i veckan, som bl.a. scenföreställningar och bokcirklar. Men även externa aktörer som Väsby Konsthall och ett par fristående konstnärsgrupper är på väg in.

Miljöerna på utsidan kommer möta upp de förändringar som sker på insidan av fastigheten. Väsbyhem och Tryggare Väsby (lokal fastighetsägarförening) har gått ihop för att skapa nya mötesplatser med integrerade ekosystemtjänster i den yttre miljön.

Att skapa nya sociala flöden genom nya kvaliteter och att parallellt rusta otrygga platser kommer att stärka tryggheten och ge en levande stadsutveckling.

Relaterade nyheter

23 juni 2022

Tjuvstart midsommar i Sigma Trädgårdspark!

Nu står den nya utemiljön bakom Sigma Centrum klar. Tryggare Väsby och Väsbyhem bjöd därför in alla Sigmabor till att tjuvstarta midsommar på plats, med klassisk jordgubbstårta, kaffe och bullar!
25 maj 2022

Upplands Väsby firar 70 år den 2 – 4 juni!!

Kom och fira!! Den 2-4 juni bjuder kommunen in till tre dagar, fyllda av fest och roliga aktiviteter. Alla Väsbybor är varmt välkomna och aktiviteterna under firandet är gratis!