Väsbyhem äger Sigma Centrum och har sett att centrumet har flera viktiga funktioner för Sigmaborna, men att det också finns utrymme att tillföra fler kvaliteter.

Utvecklingsarbetet har skett med en tydlig strategi där hållbarhet är i fokus, både social och ekologisk, vilket lett till att ett par spännande verksamheter etablerar sig i Sigma centrum. Kultur- och fritid från Upplands Väsby kommun har redan aktiviteter flera gånger i veckan, som bl.a. scenföreställningar och bokcirklar. Men även externa aktörer som Väsby Konsthall och ett par fristående konstnärsgrupper är på väg in.

Miljöerna på utsidan kommer möta upp de förändringar som sker på insidan av fastigheten. Väsbyhem och Tryggare Väsby (lokal fastighetsägarförening) har gått ihop för att skapa nya mötesplatser med integrerade ekosystemtjänster i den yttre miljön.

Att skapa nya sociala flöden genom nya kvaliteter och att parallellt rusta otrygga platser kommer att stärka tryggheten och ge en levande stadsutveckling.

Relaterade nyheter

11 januari 2022

Välkommen Navid – ny säkerhets- och trygghetsansvarig på Tryggare Väsby!

Tryggare Väsby utvecklar sin verksamhet och anställer Navid som säkerhets- och trygghetsansvarig. Navid är säkerhetssamordnare och kommer närmast från Fryshuset där han arbetat som verksamhetsansvarig.
15 december 2021

Lyckad julmarknad i Järnvägsparken!

Söndagens julmarknad i Järnvägsparken som arrangerades av Väsbyhem blev en succé. Både Väsbybor och utomsocknes gäster mötes för att trivas tillsammans, njuta av julstämningen, se eldshowen eller köpa fina julklappar.