I samtliga parker i centrala Upplands Väsby och skol- och förskolegårdar råder nu alkoholförbud, efter att kommunfullmäktige har ändrat ordningsreglerna. Tidigare har de centrala platserna inte betraktats som offentliga miljöer, men de används efter skoltid av privatpersoner och föreningar. Så nu blir dessa miljöer klassade som offentliga och med detta införs ett förbud införs mot förtäring av alkoholdryck. Polis får i och med detta större befogenheter att avvisa personer.

Ordningslagen tillåter att kommuner har lokala regler för att upprätthålla den allmänna ordningen i offentliga miljöer. Kommunfullmäktiges beslut berör dock ordningslagen och kommer därför att prövas av länsstyrelsen.

Ändringen av de lokala ordningsreglerna är en del av Väsby kommuns pågående trygghetsarbete. 

Läs mer på kommunens hemsida!

Foto: Sigma Centrum, parken i anslutning till förskolan Hopprepet

Relaterade nyheter

10 juni 2021

Digitalt seminarium om våld i nära relation

Tryggare Väsby anordnade den 9 juni ett digitalt seminarium om våld i nära relation för sina medlemmar, med talare som Nina Rung grundare av Huskurage, den lokala organisationen Mivida, polisen, kommunen och Väsbyhem. Det blev innehållsrika två timmar.
30 maj 2021

Tryggare Väsbys medlemsfastigheter trygghetsbesiktigas

Trygghetsbesiktningarna av Tryggare Väsbys medlemsfastigheter har inletts. Startskottet gick i Brf Suseboparkens fastighet i fredags. Ni ser Gunilla Ridström ordf. Brf Suseboparken tillsammans med Lennart Levander, besiktningsman, på bild här ovan.