I samtliga parker i centrala Upplands Väsby och skol- och förskolegårdar råder nu alkoholförbud, efter att kommunfullmäktige har ändrat ordningsreglerna. Tidigare har de centrala platserna inte betraktats som offentliga miljöer, men de används efter skoltid av privatpersoner och föreningar. Så nu blir dessa miljöer klassade som offentliga och med detta införs ett förbud införs mot förtäring av alkoholdryck. Polis får i och med detta större befogenheter att avvisa personer.

Ordningslagen tillåter att kommuner har lokala regler för att upprätthålla den allmänna ordningen i offentliga miljöer. Kommunfullmäktiges beslut berör dock ordningslagen och kommer därför att prövas av länsstyrelsen.

Ändringen av de lokala ordningsreglerna är en del av Väsby kommuns pågående trygghetsarbete. 

Läs mer på kommunens hemsida!

Foto: Sigma Centrum, parken i anslutning till förskolan Hopprepet

Relaterade nyheter

13 juli 2021

Trygghetsarbetet efter skottlossningarna i Väsby

Lördagen den 3 juli blev en man skottskadad i närheten av Sigma och i fredags inträffade en skjutning på en restaurang på Kvarnvägen, centralt i Väsby. Polisen sätter in fler resurser efter den andra skottlossningen på kort tid i Upplands Väsby och komm...
30 juni 2021

E.ON klottersanerar 2000 kabelskåp i samarbete med Tryggare Väsby

Tryggare Väsby, Upplands Väsby kommun och energibolaget E.ON har ingått ett samarbete för klotterfria bostadsområden och stadsdelar. Genom samarbetet kommer från och med i sommar E.ONs kabelskåp och nätstationer i kommunen att klottersaneras.