Bild: Afrikkah 7 år en av kabelskåpsmålarna.

Torsdagen den 31 augusti invigdes kabelskåpsmålningarna. Invigningen startade i Sigma Centrum följt av en konstvandring för att kika närmare på skåpen som finns på 8 olika platser runt om i centrala Väsby.

Motiven på kabelskåpen har tagits fram av 26 barn från Upplands Väsby i åldern 7–13 år. Många förväntansfulla barn med sina föräldrar var med på invigningen, men också nyfikna Väsbybor. En nyfiken Väsbybo var Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande (S), Upplands Väsby kommun. Med på plats fanns även Tryggare Väsbys verksamhetsansvarig och flera från styrelsen, Väsby Konsthall, Eon och Väsbyhem.

Under konstvandringen var det många stolta barn och föräldrar, som också berättade om vad det betyder för dem att målningarna nu finns att se på kabelskåpen.

Tryggare Väsby som är initiativtagare till kabelskåpsmålningarna vill tacka alla samverkansaktörer: Väsby KonsthallE.onKultur i Sigma (Upplands Väsby kommun)Väsbyhem och Rikshem. Alla föreningens kloka medlemmar: VäsbyhemRikshemVäsby CentrumBRABO, Brf Björkvalla, Brf Gamla Väsby 1179, Brf Herrgården, Brf Korpkulla, Brf KullavägenHSB Brf OptimusBrf SuseboparkenBrf TerrassenBrf Väsby Fyr, HSB Brf Dragonen. Vår leverantör Kulturreklam. Sophi Vejrich och Katinka Andersson som varit handledande konstnärer och framför allt alla barn som varit med och skapat de mest otroliga målningarna som nu förgyller centrala Väsby som små färgglada karameller. 

 

Läs mer om kabelskåpsmålningarna och ladda ner kartan här.

 

Bild: Monter invigning i karusellentréerna till Sigma Centrum.

Bild: Konstvandring kabelskåpsmålningarna.

Kabelskåpsmålningarna

Bild: Antea 7 år, ett av barnen som tagit fram målningarna till skåp nr. 3.

Kabelskåpsmålningarna

Bild: Ella 8 år, ett av barnen som tagit fram målningarna till skåp nr 5.

Bild: Afrikkah 7 år, ett av barnen som tagit fram målningarna till skåp nr 7.

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...