Vem ska få bygga 300-400 bostäder längs med Mälarvägen? I veckan startade medborgardialogen om de sex bidrag som gått vidare i markanvisningstävlingen för Fyrklövern. Juryns beslut kommer baseras delvis på vad allmänheten tycker och beslutet meddelas i slutet av april. 

Tidplan för markanvisningstävlingen
  • 27 januari–28 februari 2021 - medborgardialog om de sex utvalda bidragen. Möjlighet att rösta på tre bidrag.
  • 28 mars 2021 - sista dag för arkitekter tillsammans med byggherrar att lämna in bearbetade förslag.
  • 29 april 2021 - slutgiltig vinnare presenteras.
  • Maj – markanvisningsavtal skrivs på.

 

Byggaktörerna och arkitekterna bakom bidragen kommer att vara anonyma under tävlingen. Varje bidrag presenteras med ett tävlingsnamn, beskrivning och olika visionsbilder. Läs mer om förslagen, processen och presentationerna: www.upplandsvasby.se/markanvisningstavling. Och passa också på att rösta!

 

Information om detaljplanen Fyrklövern norr om Mälarvägen

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...