Vem ska få bygga 300-400 bostäder längs med Mälarvägen? I veckan startade medborgardialogen om de sex bidrag som gått vidare i markanvisningstävlingen för Fyrklövern. Juryns beslut kommer baseras delvis på vad allmänheten tycker och beslutet meddelas i slutet av april. 

Tidplan för markanvisningstävlingen
  • 27 januari–28 februari 2021 - medborgardialog om de sex utvalda bidragen. Möjlighet att rösta på tre bidrag.
  • 28 mars 2021 - sista dag för arkitekter tillsammans med byggherrar att lämna in bearbetade förslag.
  • 29 april 2021 - slutgiltig vinnare presenteras.
  • Maj – markanvisningsavtal skrivs på.

 

Byggaktörerna och arkitekterna bakom bidragen kommer att vara anonyma under tävlingen. Varje bidrag presenteras med ett tävlingsnamn, beskrivning och olika visionsbilder. Läs mer om förslagen, processen och presentationerna: www.upplandsvasby.se/markanvisningstavling. Och passa också på att rösta!

 

Information om detaljplanen Fyrklövern norr om Mälarvägen

 

Relaterade nyheter

13 juli 2021

Trygghetsarbetet efter skottlossningarna i Väsby

Lördagen den 3 juli blev en man skottskadad i närheten av Sigma och i fredags inträffade en skjutning på en restaurang på Kvarnvägen, centralt i Väsby. Polisen sätter in fler resurser efter den andra skottlossningen på kort tid i Upplands Väsby och komm...
30 juni 2021

E.ON klottersanerar 2000 kabelskåp i samarbete med Tryggare Väsby

Tryggare Väsby, Upplands Väsby kommun och energibolaget E.ON har ingått ett samarbete för klotterfria bostadsområden och stadsdelar. Genom samarbetet kommer från och med i sommar E.ONs kabelskåp och nätstationer i kommunen att klottersaneras.