Det nya kvarteret kommer att bestå av hyres- och bostadsrätter, ett vård- och omsorgsboende med vårdbostäder. Och allt detta kommer att ligga precis intill Väsby Centrum. I bottenvåningarna är det också planerat för kaféer och annan service för allmänheten. Att bygga blandade hustyper, lägenhetsstorlekar och upplåtelseformer och skapa inkluderande stadsmiljöer är viktigt i projekten kring stadsbyggnad. 

De många olika funktionerna som finns runt Väsby centrum ger goda förutsättningar för de bostadsbyggnadsprojekt som är planerade. Blå Parken kommer t.ex. snart att vara färdigställd och tillgänglig för Väsbyborna, med bl.a. linbana, grillplatser och ängsmarker. Våra offentliga rum binder samman Väsbys olika delar och är därför av största vikt att de är till för alla. Parken är nu nästan färdigbyggd och det som kvarstår är bl.a. installationen av ett konstverk. 

Foto: Tryggare Väsby 2021.08.20

Relaterade nyheter

13 juli 2021

Trygghetsarbetet efter skottlossningarna i Väsby

Lördagen den 3 juli blev en man skottskadad i närheten av Sigma och i fredags inträffade en skjutning på en restaurang på Kvarnvägen, centralt i Väsby. Polisen sätter in fler resurser efter den andra skottlossningen på kort tid i Upplands Väsby och komm...
30 juni 2021

E.ON klottersanerar 2000 kabelskåp i samarbete med Tryggare Väsby

Tryggare Väsby, Upplands Väsby kommun och energibolaget E.ON har ingått ett samarbete för klotterfria bostadsområden och stadsdelar. Genom samarbetet kommer från och med i sommar E.ONs kabelskåp och nätstationer i kommunen att klottersaneras.