Våld i nära relation är ett ständigt aktuellt ämne som engagerar och berör. Möjligen är det än mer relevant idag, i det pandemiläge som vi befinner oss i. Vi vet att våldet i hemmen har ökat under det senaste året, i samband med isolation och restriktioner. Regeringen vill vidta åtgärder och har lagt fram fyra förslag om straffskärpning för kvinnofrids-kränkning. Hur kan vi i fastighetsbranschen agera våldspreventivt i våra fastigheter och vår yrkesroll?

Det är nu viktigare än någonsin att vi jobbar tillsammans med goda krafter och delar kunskap och information kring den här frågan. Syftet med seminariet var att vi som arbetar med och i fastigheter ska få fler verktyg än de vi redan har för att hantera frågan på bästa sätt. Både på strategisk nivå, men också för alla som arbetar på plats i fastigheterna.

DIGITALT SEMINARIUM om våld i nära relation

9 juni 2021, kl. 16–18

Program

Charlotta Marklund, chef för Individ och familjeomsorg Upplands Väsby kommun, berättade om hur kommunen arbetar och var fastighetsägare kan vända sig med frågor och oro. 

Daniel Wilhelmsson, kommunpolis, Jonas Lund, operativ samordnare BIN polisen, informerade om polisens arbete kring våld i nära relation, brottsförebyggande åtgärder och vad du kan göra som fastighetsägare. 

Lokala organisationen Mivida riktar sig till våldsutsatta oavsett könsidentitet. Prisbelönta Emmy Öhman berättade om hur Mivida på en mängd olika sätt hjälper våldsutsatta och verkar för ökad kunskap i Upplands Väsby. 

Thérèse Fleetwood, trygghetssamordnare Väsbyhem, delade kunskap om hur fastighetsägare kan jobba med frågan samt goda exempel från Väsbyhem.

Nina Rung, kriminolog, genusvetare och grundare av Huskurage, informerade om statistik kring våld i nära relation, regeringens förslag och beskrev den metod som Huskurage använder.

Målgruppen för seminariet var Tryggare Väsbys medlemmar. Vi vände oss till fastighetsägare och fastighetspersonal i första hand. Syftet med seminariet är att få en bild av hur fastighetsägare kan bidra våldspreventivt och hur de olika berörda instanserna arbetar.

Relaterade nyheter

13 juli 2021

Trygghetsarbetet efter skottlossningarna i Väsby

Lördagen den 3 juli blev en man skottskadad i närheten av Sigma och i fredags inträffade en skjutning på en restaurang på Kvarnvägen, centralt i Väsby. Polisen sätter in fler resurser efter den andra skottlossningen på kort tid i Upplands Väsby och komm...
30 juni 2021

E.ON klottersanerar 2000 kabelskåp i samarbete med Tryggare Väsby

Tryggare Väsby, Upplands Väsby kommun och energibolaget E.ON har ingått ett samarbete för klotterfria bostadsområden och stadsdelar. Genom samarbetet kommer från och med i sommar E.ONs kabelskåp och nätstationer i kommunen att klottersaneras.