Foto: Sigma centrum

Bakgrund 

Sedan 2021 har olika evenemang och aktiviteter arrangerats i Sigma centrum under gemensam "flagg" Kultur i Sigma. 

Samarbete i kommunen 

Det är ett samarbete mellan Upplands Väsby kommun och Väsbyhem. Inom ramen för Kultur i Sigma är bland annat allmänkulturenheten, biblioteket och flera ideella föreningar verksamma.

Höstens program för barn 

I höst anordnas bland annat konstverkstad, höstpyssel, teater och prova på nycirkus för barn. Alla aktiviteter är gratis, en del kräver anmälan medan andra är drop-in. 

Höstens program för ungdomar och vuxna

I biblioteket anordnas träffar, studiecirkel och läsecirkel för kvinnor. Läxhjälp för alla åldrar. Du har möjlighet att träffa studievägledare och ungdomscoach från Vägval Unga. Det anordnas även kurs för asylsökande, IT-hjälp och trafikkunskap på engelska. En del kräver föranmälan medan andra är Drop-in. 

 

Här kan du läsa höstens program för Kultur i Sigma och hur du anmäler dig. 

 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...