Väsbyappen är utvecklad för dig som bor och verkar i Upplands Väsby, och det finns många olika funktioner du kan använda dig utav. Inte minst de mobila väktarna som är en trygghetssatsning från kommunen. 

Väsbyappen har funnits med ett tag. I den har du som bor och verkar i Upplands Väsby möjlighet att kontakta kommunens olika avdelningar eller chatta med en fältassistent t.ex. Du kan också genomföra felanmälningar gällande t.ex. trasig gatubelysning, klotter, träd och buskar etc., enkla åtgärder som påverkar tryggheten positivt.

Men det finns fler skäl att använda sig av appen. I december 2019 gjorde kommunen det möjligt att kontakta de mobila väktarna som finns tillgängliga genom kommunen via Väsbyappen. Det innebär att den som känner sig otrygg inom kommunens gränser kan ringa till det angivna numret (se nedan), varpå samtalet kopplas till ett säkerhetsföretag som bedömer situationen och bestämmer huruvida väktare ska skickas.

Larmcentralen är till för den som upplever sig otrygg eller om man känner att man befinner sig i en situation som kan eskalera till bråk. 

Vill du ringa till de mobila väktarna är telefonnumret: 08-590 974 00

Vill du ladda ned appen?

  • Här är länk till appen för nedladdning till iPhone
  • Här är länk till appen för nedladdning till Androidtelefoner

 

Relaterade nyheter

23 februari 2021

Peyman Rezapour ny styrelseordförande för Tryggare Väsby

Peyman Rezapour, social hållbarhetschef Väsbyhem, är ny styrelseordförande i Tryggare Väsby. Beslutet fattades i förra veckan av föreningsstämman och Peyman efterträder föregående styrelseordförande Amra Barlov Lindqvist, VD Väsbyhem.
23 februari 2021

Boverket utreder platssamverkan

Boverket har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för en stärkt platssamverkan. Tryggare Väsbys verksamhet är baserad på det sättet att arbeta, där fastighetsägare samverkar med boende och offentliga aktörer kring trygghet i ett bostadsområde.