Väsbyappen är utvecklad för dig som bor och verkar i Upplands Väsby, och det finns många olika funktioner du kan använda dig utav. Inte minst de mobila väktarna som är en trygghetssatsning från kommunen. 

Väsbyappen har funnits med ett tag. I den har du som bor och verkar i Upplands Väsby möjlighet att kontakta kommunens olika avdelningar eller chatta med en fältassistent t.ex. Du kan också genomföra felanmälningar gällande t.ex. trasig gatubelysning, klotter, träd och buskar etc., enkla åtgärder som påverkar tryggheten positivt.

Men det finns fler skäl att använda sig av appen. I december 2019 gjorde kommunen det möjligt att kontakta de mobila väktarna som finns tillgängliga genom kommunen via Väsbyappen. Det innebär att den som känner sig otrygg inom kommunens gränser kan ringa till det angivna numret (se nedan), varpå samtalet kopplas till ett säkerhetsföretag som bedömer situationen och bestämmer huruvida väktare ska skickas.

Larmcentralen är till för den som upplever sig otrygg eller om man känner att man befinner sig i en situation som kan eskalera till bråk. 

Vill du ringa till de mobila väktarna är telefonnumret: 08-590 974 00

Vill du ladda ned appen?

  • Här är länk till appen för nedladdning till iPhone
  • Här är länk till appen för nedladdning till Androidtelefoner

 

Relaterade nyheter

12 oktober 2021

Studieplatser och läsecirklar i Sigma centrum

Sigma är också en plats för studier! Läs om vilka tider du kan komma och studera, eller om du är kvinna och vill vara med i Bibliotekets och Vägval Vuxens läsecirkel.
06 oktober 2021

Mötesplats för kvinnor i Sigma, måndagar kl. 10.00–12.00

Nya satsningar äger rum i Sigma Centrum under hösten och vintern 2021. Mötesplats för kvinnor till exempel, som äger rum varje måndag fram till den 13 december, där man ses på en gemensam fika och umgås.