Väsbyappen är utvecklad för dig som bor och verkar i Upplands Väsby, och det finns många olika funktioner du kan använda dig utav. Inte minst de mobila väktarna som är en trygghetssatsning från kommunen. 

Väsbyappen har funnits med ett tag. I den har du som bor och verkar i Upplands Väsby möjlighet att kontakta kommunens olika avdelningar eller chatta med en fältassistent t.ex. Du kan också genomföra felanmälningar gällande t.ex. trasig gatubelysning, klotter, träd och buskar etc., enkla åtgärder som påverkar tryggheten positivt.

Men det finns fler skäl att använda sig av appen. I december 2019 gjorde kommunen det möjligt att kontakta de mobila väktarna som finns tillgängliga genom kommunen via Väsbyappen. Det innebär att den som känner sig otrygg inom kommunens gränser kan ringa till det angivna numret (se nedan), varpå samtalet kopplas till ett säkerhetsföretag som bedömer situationen och bestämmer huruvida väktare ska skickas.

Larmcentralen är till för den som upplever sig otrygg eller om man känner att man befinner sig i en situation som kan eskalera till bråk. 

Vill du ringa till de mobila väktarna är telefonnumret: 08-590 974 00

Vill du ladda ned appen?

  • Här är länk till appen för nedladdning till iPhone
  • Här är länk till appen för nedladdning till Androidtelefoner

 

Relaterade nyheter

19 april 2021

Hyr lägenhet i nya Åhusen!

Väsbyhem hyr nu ut ett 30-tal lägenheter i det första Åhuset, som ligger i stationsområdet. Det finns lägenheter mellan 2 rum och kök upp till 4 rum och kök, i ett rökfritt område med tillgång till bilpool.
24 mars 2021

Thérèse – en drivkraft i Tryggare Väsby

Thérèse F är trygghetssamordnare på Väsbyhem. Hon har en mångårig erfarenhet av att samordna trygghetsskapande krafter och har varit delaktig i uppstarten av Tryggare Väsby.