Tryggare Väsby besökte i går invigningen av utställningen ”Ung Salong” i Väsby Konsthall, där barn från förskolorna i Väsby, Kulturskolan, Grundsärskolan i Grimsta och kabelskåpsmålarna står för innehållet. Kreativiteten flödade och det är en utställning som inte får missas. Utställningen löper från 23 maj till 9 juni.  

Väsby Konsthall är belägen i Sigma Centrum och är en träffpunkt för konst och kultur. Konsthallen drivs av den ideella föreningen Väsby Konsthalls Vänner. Förutom de många konstutställningarna anordnas olika typer av evenemang som musikkvällar och målarverkstäder i ateljén för så väl barn som pensionärer. Konsthallen arbetar aktivt för att inspirera både barn, ungdomar och vuxna till eget skapande, vilket inte minst utställningen visar på.

Tryggare Väsby, Väsby Konsthall, Kultur i Sigma (Upplands Väsby kommun), Eon, Väsbyhem och Rikshem bedriver ett gemensamt medskapandeprojekt där barn från Väsby fått vara med och ta fram målningar som ska smycka kabelskåp runt om i centrala Väsby. Kabelskåpsmålarna som var i åldern 7 till 15 år tog fram konsten under sportlovet som nu är en del av utställningen. Konstverken har även skannats in och nästa steg i processen är att foliera. Förhoppningarna är att det ska stå klart i sommar.

Tjuvtitt på delar av utställningen

Ung Salong

Bild: Ung Salong - Kabelskåpsmålningarna 

Bild: Ung Salong - Förskolor i Väsby

arbetsgrupp

Bild: Delar av arbetsgruppen från vänster, Åsa och Anders, Väsby Konsthall, Katinka och Sophi handledande konstnärer, Helena, Tryggare Väsby och Benjamin, Väsbyhem. 

 

Stort tack Väsby Konsthalls Vänner och alla barn för en kreativ utställning!

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...