På kort tid har två allvarliga händelser inträffat i Upplands Väsby. Skjutningar och skottlossning har ägt rum i centrala delar av kommunen, vilket skapar otrygghet och rädsla.

Lördagen den 3 juli blev en man skadad vid en skottlossning och i fredags ägde ännu en skottlossning rum på en restaurang belägen i centrala Väsby.

Alla goda krafter i Väsby har snabbt mobiliserat efter det inträffade, polisen tillsätter fler resurser, liksom kommunen, där fältarna också gått t.ex. gått ut och sagt att de finns tillgängliga under helgen för de som vill prata. Restaurangen i centrala Upplands Väsby har tackat för det stöd som man fått under helgen.

Restaurangen är belägen inom Tryggare Väsbys arbetsområde, och det är en medlemsfastighet som blivit drabbad av skottlossningen. Tryggare Väsby kommer att ha en dialog med sina medlemmar och se till att alla har den information som behövs, samt om vi kan bidra på något annat sätt. 

Här finns mer information om händelserna, samt om det arbete som polisen nu bedriver:

Mitt i Upplands Väsby "Så arbetar polisen efter händelserna"

Upplands Väsby kommuns hemsida "Våldstrenden måste vändas"

 

Relaterade nyheter

12 oktober 2021

Studieplatser och läsecirklar i Sigma centrum

Sigma är också en plats för studier! Läs om vilka tider du kan komma och studera, eller om du är kvinna och vill vara med i Bibliotekets och Vägval Vuxens läsecirkel.
06 oktober 2021

Mötesplats för kvinnor i Sigma, måndagar kl. 10.00–12.00

Nya satsningar äger rum i Sigma Centrum under hösten och vintern 2021. Mötesplats för kvinnor till exempel, som äger rum varje måndag fram till den 13 december, där man ses på en gemensam fika och umgås.