På kort tid har två allvarliga händelser inträffat i Upplands Väsby. Skjutningar och skottlossning har ägt rum i centrala delar av kommunen, vilket skapar otrygghet och rädsla.

Lördagen den 3 juli blev en man skadad vid en skottlossning och i fredags ägde ännu en skottlossning rum på en restaurang belägen i centrala Väsby.

Alla goda krafter i Väsby har snabbt mobiliserat efter det inträffade, polisen tillsätter fler resurser, liksom kommunen, där fältarna också gått t.ex. gått ut och sagt att de finns tillgängliga under helgen för de som vill prata. Restaurangen i centrala Upplands Väsby har tackat för det stöd som man fått under helgen.

Restaurangen är belägen inom Tryggare Väsbys arbetsområde, och det är en medlemsfastighet som blivit drabbad av skottlossningen. Tryggare Väsby kommer att ha en dialog med sina medlemmar och se till att alla har den information som behövs, samt om vi kan bidra på något annat sätt. 

Här finns mer information om händelserna, samt om det arbete som polisen nu bedriver:

Mitt i Upplands Väsby "Så arbetar polisen efter händelserna"

Upplands Väsby kommuns hemsida "Våldstrenden måste vändas"

 

Relaterade nyheter

30 juni 2021

E.ON klottersanerar 2000 kabelskåp i samarbete med Tryggare Väsby

Tryggare Väsby, Upplands Väsby kommun och energibolaget E.ON har ingått ett samarbete för klotterfria bostadsområden och stadsdelar. Genom samarbetet kommer från och med i sommar E.ONs kabelskåp och nätstationer i kommunen att klottersaneras.
10 juni 2021

Digitalt seminarium om våld i nära relation

Tryggare Väsby anordnade den 9 juni ett digitalt seminarium om våld i nära relation för sina medlemmar, med talare som Nina Rung grundare av Huskurage, den lokala organisationen Mivida, polisen, kommunen och Väsbyhem. Det blev innehållsrika två timmar.