Bild: Lars från Brf Herrgåden.

Tryggare Väsby har hand om fem tjejer som sommarjobbar under två veckor utifrån föreningens verksamhetsmål om ett tryggt och trivsamt centralt Väsby.

Sommarjobbarna har under två dagar arbetat hos Brf Herrgården som är en av Tryggare Väsbys 10 bostadsrättsmedlemmar. Tjejerna har under två dagar fått arbeta med att kratta kottar, totalt blev det 20 säckar. Tjejerna har också slipat och målat om två picknickbord.

På Brf Herrgårdens vägnar är vi mycket tacksamma för det fina arbete som sommarjobbarna utfört hos oss, säger Lars Raoul Hemström, Brf Herrgården.

Sommarjobben har möjliggjorts via ett samarbete mellan Tryggare Väsby och Upplands Väsby kommun som gör ett stort arbete gällande sysselsättning för sina ungdomar sommartid. Tryggare Väsby står för arbetskläder, handledning och arbetsuppgifter. Kommunen står för löner och försäkring till sommarjobbarna. 

Sommarjobbarna får således möjlighet att tjäna egna pengar och får arbetslivserfarenhet samtidigt som medlemsnyttan för föreningens medlemmar är stor, genom att de får arbete utfört i utemiljön som annars kanske inte hade blivit av.

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...