Tryggare Väsby hälsade igår fem sommarjobbare välkomna till föreningen. Sommarjobbarna kommer  under två veckor arbeta utifrån föreningens verksamhetsmål om ett tryggt och trivsamt centralt Väsby. 

Sommarjobbarna är fem tjejer från Väsby som gått ut årskurs 8. Tjejerna har under våren deltagit i Brandkåren Attundas satsning "Tjejer också". Där tjejerna efter skoltid tillsammans med Brandkåren Attunda fått prova på olika aktiviteter och träffa olika aktörer som polisen med fler. Målet är att erbjuda en trygg mötesplats och stärka deras självförtroende, självkänsla och självinsikt. 

Första två dagarna på feriearbetet fick sommarjobbarna arbetsuppgifter hos Tryggare Väsbys medlem BRABO som har fastigheter på Dragonvägen i centrala Väsby. Sommarjobbarna fick med handledning av Tryggare Väsby och BRABO arbeta med att göra fint på förskolegården och utföra enklare underhållsarbeten på bostadsgårdarna. Bland annat plocka skräp, vattna planteringarna och plantera en vinbärsbuske. Tjejerna fick också måla stenar med förskolebarnen på förskolan Vågen som drivs av Norlandia som hyr lokaler av BRABO. Förmiddagen på förskolan avslutades med fruktsallad. 

Vi fick väldigt givande dagar i Väsby där vi fick möta dessa härliga tjejer och fick hjälp med att få fint i fastigheterna. Också roligt att se hur fina tjejerna var med våra minsta hyresgäster på förskolan Vågen, säger Lisa Lundin, Hållbarhetschef BRABO Stockholm. 

Sommarjobben har möjliggjorts via ett samarbete mellan Tryggare Väsby och Upplands Väsby kommun som gör ett stort arbete gällande sysselsättning för sina ungdomar sommartid. Tryggare Väsby står för arbetskläder, handledning och arbetsuppgifter, medan Upplands Väsby kommun står för löner och försäkring till sommarjobbarna. 

Vinsterna är många våra sommarjobbare får möjlighet att tjäna egna pengar och blir en erfarenhet rikare på CV:t. Samtidigt som Tryggare Väsbys medlemmar får hjälp med enklare underhållsarbete som annars riskerar att inte bli gjort.

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...