Foto: Stadsodling i Sigma Trädgårdspark

Tryggare Väsby etablerar samarbete inom stadsodling med Väsbyhem, Kultur i Sigma och odlingsintresserade kvinnor. 

Kultur i Sigma är det lokala, sociala biblioteket i Sigma centrum som anordnar olika studiecirklar och aktiviteter. Bland annat organiserar de en odlingsgrupp för kvinnor. Igår samlades ett gäng odlingsintresserade kvinnor i Sigma Trädgårdspark för att ta det första spadtaget och så plocksallad och spenat.

Sigma Trädgårdspark stod klart sommaren 2022 och är ett samverkansprojekt mellan Tryggare Väsby, Väsbyhem och Bee Urban. 

Det känns jättekul att stadsodlingen är i gång, vår målsättning med Sigma trädgårdspark har alltid varit att uppmuntra till en positiv användning av platsen, och vi är glada för samarbetet med Kultur i Sigma som har hand om odlingsgruppen, säger Helena Kihlanki, verksamhetsansvarig Tryggare Väsby. 

Foto: Sigma Trädgårdspark sommaren 2022. 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...