Bild: Ulf Johansson, Brf Terrassen.

Brf Terrassen är en av 10 bostadsrättsföreningar som är medlemmar i Tryggare Väsby. Under två dagar har Tryggare Väsbys sommarjobbare arbetat med att göra fint på innergårdarna. Sommarjobbarna arbetar utifrån Tryggare Väsbys verksamhetsmål om ett tryggt och trivsamt centralt Väsby. 

Sommarjobbarna har rensat ogräs och satt ut salt för att förhindra tillväxten av nytt ogräs mellan plattsättningarna på Brf Terrassens uteplatser. Dem har också krattat, gjort fint under gungställningen och rensat ogräs på de temporära grusparkeringarna.

På Brf Terrassens vägnar är vi mycket tacksamma och glada för det fina arbete som sommarjobbarna utfört hos oss. Detta är en ren win-win för alla inblandade, säger Ulf Johnsson, Brf Terrassen. 

De som sommarjobbar hos Tryggare Väsby är fem tjejer från Väsby som gått ut årskurs 8. Sommarjobben har möjliggjorts via ett samarbete mellan Tryggare Väsby och Upplands Väsby kommun som gör ett stort arbete med att sysselsätta ungdomar i kommunen sommartid. Tryggare Väsby står för arbetskläder, handledning och arbetsuppgifter. Kommunen står för löner och försäkring till sommarjobbarna.

Att kunna erbjuda sommarjobb har många vinster, sommarjobbarna får möjlighet att tjäna egna pengar och får arbetslivserfarenhet. Tryggare Väsbys medlemmar får enklare underhållsarbeten i utemiljön utfört som genererar medlemsnytta och bidrar till föreningens arbete med helt, rent och snyggt.

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...