Bild: Eva-Lena Björk, Brf Kullavägen.

Tryggare Väsby har 10 bostadsrättsmedlemmar varav en av dem är Brf Kullavägen. Under två dagar har Tryggare Väsbys sommarjobbare arbetat med att göra fint på bostadsgårdarna hos Brf Kullavägen.

Under de två dagarna som sommarjobbarna arbetade hos Brf Kullvägen hann de med att tvätta rent räcket runt gungställningen, staketet runt uteplatsen och lekstugan. Därefter målades staketet på uteplatsen om. På grund av regn kunde inte räcket runt gungställningen oljas in och inte heller kunde lekstugan målas om. 

Sommarjobbarna som är fem tjejer från Väsby som gått ut årskurs 8. Sommarjobben har möjliggjorts via ett samarbete mellan Tryggare Väsby och Upplands Väsby kommun som gör ett stort arbete med att sysselsätta ungdomar i kommunen sommartid.

Att kunna erbjuda sommarjobb har många vinster, sommarjobbarna får möjlighet att tjäna egna pengar och får arbetslivserfarenhet. Tryggare Väsbys medlemmar får enklare underhållsarbete utfört som skapar stor medlemsnytta och bidrar till föreningens mål om ett tryggt och trivsamt centralt Väsby.   

Efter att arbetet var klart hos Brf Kullvägen avslutades feriearbetsperioden med gemensam lunch och Escape Room. 

 

Bild: Uteplats före sommarjobbsperioden. 

Bild: Efter att sommarjobbarna målat om staketet. 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...