Foto: Seminarium i sal Abba, Mässingen.

Antalet bedrägerier ökar i samhället, och äldre är en utsatt målgrupp. Det kan ske i våra hem, när vi är ute och gör ärenden, och digitalt via internet och telefon.

Mot bakgrund av att antalet bedrägerier ökat kraftigt i samhället under senaste åren har polisen tagit fram en kampanj ”Försök inte lura mig”. Med mål att öka medvetenheten och ge äldre bättre kunskaper om hur de kan skydda sig.

Tryggare Väsby samarbetar löpande med kommunpolisen för att få en djupare förståelse för lägesbilden i centrala Väsby. En viktig del i samarbetet är att dela information och kunskap mellan medlemmar i Tryggare Väsby och polisen. Därför arrangerades ett seminarium på temat bedrägerier. 

Seminariet arrangerades den 2 november i Mässingen. Totalt deltog närmare 50 väsbybor. Luis Araya, nytillträdd kommunpolis Upplands Väsby höll i seminariet. Flera exempel på hur bedrägerier går till lyftes och tips på hur äldre kan skydda sig. Det var tydligt att ämnet engagerar och berör. Under seminariet delade deltagarna själva sina erfarenheter, upplevelser och tips på hur man kan skydda sig.

Stort tack till alla som deltog i seminariet!

Här kan ni som missade eller inte kunde delta ladda ner materialet "Försök inte lura mig" som också kan delas till hyresgäster/medlemmar i bostadsrättsföreningar.

Där finner du bland annat tips på hur du kan skydda dig mot bedrägerier i hemmet, på stan och på nätet. Även information om var du kan vända dig om du behöver hjälp. 

 

Relaterade nyheter

24 mars 2023

Tryggare Väsbys föreningsstämma 2023

Tryggare Väsbys föreningsstämma hölls den 23 mars hos Väsbyhem på Centralvägen 1 i Upplands Väsby. Under föreningsstämman hölls sedvanliga förhandlingar, vi blickade tillbaka på året som gått och satt verksamhetsplanen för 2023. 
14 mars 2023

Öppna aktiviteter i Suseboparken och Blå parken

En frisk generation är en ideell förenings som arbetar med folkhälsa. Från och med den 22 mars kommer föreningen att anordna öppna aktiviteter på onsdagar i Suseboparken och lördagar i Blå parken. Aktiviteterna vänder sig till såväl barn som vuxna, är k...