Foto: Seminarium i sal Abba, Mässingen.

Antalet bedrägerier ökar i samhället, och äldre är en utsatt målgrupp. Det kan ske i våra hem, när vi är ute och gör ärenden, och digitalt via internet och telefon.

Mot bakgrund av att antalet bedrägerier ökat kraftigt i samhället under senaste åren har polisen tagit fram en kampanj ”Försök inte lura mig”. Med mål att öka medvetenheten och ge äldre bättre kunskaper om hur de kan skydda sig.

Tryggare Väsby samarbetar löpande med kommunpolisen för att få en djupare förståelse för lägesbilden i centrala Väsby. En viktig del i samarbetet är att dela information och kunskap mellan medlemmar i Tryggare Väsby och polisen. Därför arrangerades ett seminarium på temat bedrägerier. 

Seminariet arrangerades den 2 november i Mässingen. Totalt deltog närmare 50 väsbybor. Luis Araya, nytillträdd kommunpolis Upplands Väsby höll i seminariet. Flera exempel på hur bedrägerier går till lyftes och tips på hur äldre kan skydda sig. Det var tydligt att ämnet engagerar och berör. Under seminariet delade deltagarna själva sina erfarenheter, upplevelser och tips på hur man kan skydda sig.

Stort tack till alla som deltog i seminariet!

Här kan ni som missade eller inte kunde delta ladda ner materialet "Försök inte lura mig" som också kan delas till hyresgäster/medlemmar i bostadsrättsföreningar.

Där finner du bland annat tips på hur du kan skydda dig mot bedrägerier i hemmet, på stan och på nätet. Även information om var du kan vända dig om du behöver hjälp. 

 

Relaterade nyheter

16 november 2022

Så kan du som fastighetsägare arbeta förebyggande mot råttor

Den 10 november arrangerade Tryggare Väsby ett öppet digitalt seminarium - Skadedjur och gnagares levnadsmönster. Fokus för seminariet var hur fastighetsägare kan arbeta förebyggande mot att råttor tar sig in i fastigheten. Talare för seminariet var Joh...
09 november 2022

Julmarknad i Järnvägsparken 11/12

En riktigt mysig och traditionell julmarknad med marknadsstånd, hantverk, glödd, lotterier, brända mandlar och mycket mer.  Datum & tid: Söndagen den 11 december mellan kl. 12.00-17.00 Plats: Järnvägsparken, Upplands Väsby (östra sidan om Väsb...