Igår onsdagen den 10 maj var Tryggare Väsby på platsbesök hos Bro Utveckling, som är Tryggare Väsbys motsvarighet i Upplands Bro. Platsbesöket anordnades av Fastighetsägarna Stockholm inom ramen för deras nätverk inom BID-inspirerade samverkan. 

Dagen inleddes med en presentation av Bro Utvecklings verksamhet. Bland annat lyftes deras arbete med att gemensamt röja sly på platser där gränsdragningen mellan fastighetsägare är otydlig, och deras arbete med nudging för att motverka nedskräpning i centrum.

Goda exempel på samverkan mellan fastighetsägare, kommun och polis lyftes, inte minst platsutvecklingen av en tidigare brottsutsatt plats där problematiken till stor del upphört, och arbete med feriearbetare där ungdomarna fått vara med och smycka tunnlar, stenar och måla om garage. 

Under dagen medverkade ett flertal representanter (verksamhetsledare/projektledare/styrelseledamöter) från olika BIDs runt om i Stockholmsområdet och Sverige: Bro Utveckling, Tryggare Väsby, Trygg i Märsta, Skärholmens Fastighetsägare, BID Tureberg, Gottsunda-Valsätra Fastighetsägare, Gränby- Kvarngärdet Fastighetsägare, Jordbro i Samverkan, Rågsveds Fastighetsägare och inte minst BID Malmö. 

Att få träffa andra fastighetsägarföreningar och höra hur de arbetar bidrar till utbyte av erfarenheter och kunskap. Dagen var inspirerade på många sätt, Bro Utveckling visar på god samverkan mellan fastighetsägare, kommun och polis som resulterat i ett flertal konkreta exempel på platsutveckling, säger Helena Kihlanki, verksamhetsansvarig Tryggare Väsby.

Stort tack till Rasmus Vanagad, Bro Utveckling och Fastighetsägarna Stockholm för ett inspirerande platsbesök!

 

Bild: Platsbesök Bro Utveckling - platsutveckling feriearbetare tagit fram motiven och målat tunneln. 

bro centrum

Bild: Platsbesök Bro Utveckling - platsutveckling i centrum genom att foliera fönster med bilder från fototävling, som tidigare varit täckta i flera år med träplank. 

Bild: Platsbesök Bro Utveckling - nudging för att motverka nedskräpning genom foliering av papperskorgar i Bro centrum. 

Bild: Platsbesök Bro Utveckling - tidigare brottsutsatt plats.

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...