Bild: Öppna aktiviteter i Blå Parken (En Frisk Generation). 

Varje onsdag i Suseboparken och lördag i Blå Parken från mars till november bedrivs idrotts- och fritidsaktiviteter helt kostnadsfritt. Från mars till maj har hela 550 barn och vuxna deltagit i aktiviteterna. Tryggare Väsby är stolt sponsor till aktiviteterna som utöver ökad folkhälsa bidrar till platsaktivering. 

För den som vill delta är det bara att besöka Suseboparken på onsdagar kl. 15.30  och Blå Parken på lördagar kl. 15.00. Ingen föranmälan eller egen utrustning behövs för att delta. På plats finns En Frisk Generations gruppledare som håller i aktiviteterna som riktar sig till barn 5 till 12 år, men alla är välkomna oavsett ålder.

En Frisk Generation är en ideell organisation som vill bryta trenden med ojämlik hälsa genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv fritid. Michelle Nyström är sakkunnig inom folkhälsa och idrott på En Frisk Generation. Hon koordinerar arbetet med de öppna aktiviteterna, men också lovaktiviteter och familjeprogrammet i Väsby. Så här säger Michelle om vikten av insatser som ökar folkhälsan och specifikt målgruppen barn: 

Vi vet idag att barn och unga generellt rör på sig mindre, och har en mer stillasittande livsstil och äter mindre grönskar och frukt. Vi vet även att psykisk ohälsa ökar, men det vi också vet är att det skiljer sig åt och att hälsoklyftorna i samhället ökar. En Frisk generation vill skapa förutsättningar för alla barns rätt till bästa möjliga hälsa, säger Michelle Nyström, En Frisk Generation. 

Hittills i år har 21 öppna aktiviteter hållits, varav sju var lovaktiviteter där ungdomar från Väsby gavs möjlighet till feriearbete genom att vara med och leda aktiviteterna tillsammans med En Frisk Generation . Så här beskriver Michelle de öppna aktiviteterna som hittills hållits: 

Gemensamt för alla öppna aktiviteter är att fokus alltid ligger på rörelseglädje och gemenskap.  Under våren har deltagarna bland annat fått testa på dans, handboll, fotboll, frisbee och brännboll. Barnen har själva möjlighet att vara med och påverka aktiviteterna, säger Michelle Nyström,  En Frisk Generation. 

Under sommaren kommer aktiviteterna i Suseboparken att flyttas till Sigma. Alla En Frisk Generations aktiviteter hittar du på https://app.enfriskgeneration.se

De öppna aktiviteterna visar på god samverkan mellan flera aktörer: En Frisk Generation, Upplands Väsby kommun, Väsbyhem, Stena Fastigheter, Väsby Centrum och Tryggare Väsby.

 

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...