Tryggare Väsby har träffat Jussi Salo som är en av de nya hyresgästerna som nyligen flyttat in i  BRABOs nya hyreshus på Dragonvägen i centrala Väsby.  

Flerbostadshusen som nu står klara längs Dragonvägen inrymmer 109 hyreslägenheter och en förskola. Det är andra etappen av tre som nu står färdiga, och i mars var det efterlängtad inflyttning för hyresgäster och förskolan Vågen som drivs av Norlandia.

Bostadshusen är ritade av SandellSandbergs arkitekter och kännetecknas av sitt samtida utseende. Husen är 5–6 våningar höga, har stora balkonger med kvällssol, och privata innergårdar mot villaområdet med fantastiskt solläge. Längs med Dragonvägen återfinns ett bra utbud service och Väsby centrum som har ett stort utbud av såväl restauranger, shopping och dagligvaruhandel.

I mars flyttade Jussi Salo tillsammans med sin fru och två barn in i BRABOs nya hyreshus på Dragonvägen mitt i centrala Väsby.

Vi har en fyra och trivs jättebra. Lägenheten är ny och fräsch med en stor balkong i söder och en liten i väster. Det bästa med lägenheten ljusinsläppet från de stora fönsterna.

Det var karriären som professionell hockeytränare som för två år sedan förde Jussi till Upplands Väsby, då han började som tränare för Väsby Hockey. Familjen anslöt för ett år sedan. Jussi kommer ursprungligen från Finland men karriären har inneburit att familjen flyttat en del och har bott i fem olika länder och ett antal städer i Sverige. Nu har Jussi skrivit kontrakt för Vallentuna Hockey men ser fram emot att bo kvar i Väsby en längre tid framöver.

Väsby är en bra storlek för en familj med tonåringar, barnen har kommit bra in i skolan och har sina fritidsintressen nära som gör att de kan ta sig till och från träningarna själva. Livet blir enklare på så sätt.

Jussi som inte minst testat på att bo i olika länder och flera olika städer i Sverige är positivt till den stadsutveckling och livskvalitet som Väsby erbjuder.

Det är kul att området utvecklas och att det byggs och donas. Hela Blå Parken är jättefin. På något sätt känns det som att stan har städats upp och även om jag hört att det varit stökigt så upplever jag Väsby som väldigt lugnt, rent och fint.

Jag joggar varje dag och vill göra det i skogen för att det är lugnande. Det finns fina löparrundor i Smedbyskogen. Förutom närheten till naturen uppskattar vi närheten till Väsby centrum. I Väsby behöver man inte ta bilen någonstans.

Jussi ingår i trivselgruppen i huset som träffas ett antal gånger per år för att ta fram förslag för att öka trivseln. I förra veckan anordnade trivselgruppen en fixardag på gården och där BRABO grillade korv. Han upplever att det finns en viss gemenskap bland grannar även om alla är nyinflyttade men hoppas att sommaren ska bjuda in till fler grannträffar.  

Alla fick nycklarna den 22 mars men stämningen i huset är god, alla hälsar i hissen och trapphuset, nu när man kan vara ute och träffas på bakgården så kan man börja lära känna folk.

Jussi skulle rekommendera andra att flytta till Upplands Väsby och till de nya hyreshusen och upplever kontakten med hyresvärden BRABO som mycket god. 

Kontakten med Brabo är jättebra, det är bara ringa eller smsa så får man snabbt svar.

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...