Civilförsvarsföreningen i Upplands Väsby erbjuder utbildning i Hemberedskap och Krissamarbete. Utbildningen är en pilot och vänder sig till villa föreningen i Odenslunda samt bostadsrättsföreningar som är anslutna till Tryggare Väsby. Målet är att hitta representanter från bostadsrättsföreningar som i sin tur sprider konceptet vidare till sin bostadsrättsförening. 

Om utbildningen

Hemberedskap handlar om hur du förbereder dig inför en kris inom områdena vatten, mat, värme, vila och information. 

Krissamarbete handlar om hur du och dina grannar tillsammans kan vara bättre förberedda. Det kan handla om att upprätta ett gemensamt beredskapslager, i form av radio, vattendunkar och vedförråd. Men också en överenskommelse om att hjälpa varandra i kris, exempelvis om någon är sjuk eller kanske behöver något akut. Men också överenskommelser om att dela på aktiviteter vid eventuell kris som att någon står för matlagning, någon hämtar vatten etc.

Tid: Torsdag 25 maj 2023, kl. 19:00-21:00

Plats: Vilunda/samlingssalen, Vilundahallens baksida

Kursledare: Jenny Johansson, Civilförsvarsförbundet

Anmäla: Via mejl till bengt.kjallstrom@gmail.com (skriv ditt namn och vilken bostadsrättsförening du bor i)

 

 

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...