Området Fyrklövern ligger i centrala Upplands Väsby, precis i sydost om Väsby Centrum. Har du passerat här har du garanterat sett att det är något stort på gång. Här vill kommer 14 olika aktörer utveckla området och bygga en levande stadskärna med både bostäder, verksamheter och andra kvaliteter. Det byggs ett gäng olika bostadsformer så som hyresrätter, bostadsrätter, flerfamiljsvillor och stadsradhus. Och flera av dessa byggaktörer är medlemmar i Tryggare Väsby, bl.a. Väsbyhem, Rikshem och Brabo.

Hållbarheten löper som en röd tråd genom hela stadsutvecklingsprojektet. Livsmiljöerna är genomtänkta och hållbarhet prioriteras genom bl.a. trygghet, levande innergårdar som innehåller plats för rekreation, lek och träning.

I Fyrklövern finns det också ett stort fokus på bland annat ekosystemtjänster. Exempel på detta är t.ex. miljöer där bin och humlor tillsammans med andra pollinatörer trivs och jobbar för att göra våra ekosystem mer robusta. Mindre pollinatörer gör också att många växtarter riskerar att minska eller till och med försvinna.

I kvarteret Fyrklövern planeras också för en park, med träd där vissa t.o.m. är flyttade från den gamla Djäkneparken. Kommunens målbild är att skapa den moderna småstaden, där man bygger in ekosystemtjänster från början.

Parken kommer också att komplettera Vilundaparken väl, ett inititativ som BRABO och Upplands Väsby kommun står bakom. Den invidges 2018 i Väsby Idrottsstad och BRABO har i egenskap av ankarpartner i området haft ett stort ansvar i arbetet med att utveckla parken.

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...