Området Fyrklövern ligger i centrala Upplands Väsby, precis i sydost om Väsby Centrum. Har du passerat här har du garanterat sett att det är något stort på gång. Här vill kommer 14 olika aktörer utveckla området och bygga en levande stadskärna med både bostäder, verksamheter och andra kvaliteter. Det byggs ett gäng olika bostadsformer så som hyresrätter, bostadsrätter, flerfamiljsvillor och stadsradhus. Och flera av dessa byggaktörer är medlemmar i Tryggare Väsby, bl.a. Väsbyhem, Rikshem och Brabo.

Hållbarheten löper som en röd tråd genom hela stadsutvecklingsprojektet. Livsmiljöerna är genomtänkta och hållbarhet prioriteras genom bl.a. trygghet, levande innergårdar som innehåller plats för rekreation, lek och träning.

I Fyrklövern finns det också ett stort fokus på bland annat ekosystemtjänster. Exempel på detta är t.ex. miljöer där bin och humlor tillsammans med andra pollinatörer trivs och jobbar för att göra våra ekosystem mer robusta. Mindre pollinatörer gör också att många växtarter riskerar att minska eller till och med försvinna.

I kvarteret Fyrklövern planeras också för en park, med träd där vissa t.o.m. är flyttade från den gamla Djäkneparken. Kommunens målbild är att skapa den moderna småstaden, där man bygger in ekosystemtjänster från början.

Parken kommer också att komplettera Vilundaparken väl, ett inititativ som BRABO och Upplands Väsby kommun står bakom. Den invidges 2018 i Väsby Idrottsstad och BRABO har i egenskap av ankarpartner i området haft ett stort ansvar i arbetet med att utveckla parken.

Relaterade nyheter

12 oktober 2021

Studieplatser och läsecirklar i Sigma centrum

Sigma är också en plats för studier! Läs om vilka tider du kan komma och studera, eller om du är kvinna och vill vara med i Bibliotekets och Vägval Vuxens läsecirkel.
06 oktober 2021

Mötesplats för kvinnor i Sigma, måndagar kl. 10.00–12.00

Nya satsningar äger rum i Sigma Centrum under hösten och vintern 2021. Mötesplats för kvinnor till exempel, som äger rum varje måndag fram till den 13 december, där man ses på en gemensam fika och umgås.