Boendedialog med Tryggare Väsby och Väsbyhem 

Tryggare Väsby har tagit fram ett förslag i samarbete med Väsbyhem för att utveckla nytt i miljöerna på utsidan av Sigma centrum. Vår ambition är att möta upp de förändringar som sker på insidan av fastigheten. Syftet med dialogen var att få Sigmabornas input på vårt förslag som innehåller bl.a. biologisk mångfald, pedagogisk grönska, odlingsmöjligheter och många fler kvaliteter. 

Väsbyhems Enheten för social hållbarhet var på plats med sin husbil för att ta emot tankar, idéer och förslag på hur Väsbyhem generellt kan öka trivseln i Sigma. Det var en lyckad boendedialog då många kom och svarade på våra frågor och hade synpunkter på våra tankar.

Bild på skiss över förslaget till utvecklingen av Sigmas utemiljöer. 

Vinnaren av biobiljetterna!

Som tack för input och synpunkter på förslagen lottade Tryggare Väsby ut biobiljetter till de som svarade på dialogfrågorna. 
Den lyckliga vinnaren var Guadalupe, som bor i Sigma och hade massor av fina synpunkter på hur man kan ha ungdomarna i fokus i utvecklingsförslagen. 

Grattis till Guadalupe som vann två biobiljetter på Filmstaden!

 

Bild: vinnaren Sigmabon Guadalupe och Tryggare Väsbys Karin Göransson

Vår favoritfoodtruck, Tannta Yaasaye´s, spred god stämning och levererade mat till reducerat pris (30 kr portionen!). Väsbyhem och Tryggare Väsby bjöd på fika och det lottades dessutom ut en cykel tillsammans med Cykelköket som var på plats för att berätta om sin verksamhet!

Vi träffade också polisen, räddningstjänsten och de väktare som jobbar i Väsby. 

Tack alla som deltog!

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...