Väsbyhem har startat den första elbilspoolen i Upplands Väsby! Den består av två elbilar som kan användas av Väsbyhems hyresgäster och allmänheten, och är stationerad i Sigma Centrum. Pilotprojektet är ett samarbete med företaget Move About samt Sveriges Allmännyttas mobilitetsprojekt. Syftet är att kunna erbjuda Väsbyhems hyresgäster och andra Väsbybor en alternativ tillgång till bil.

Foto: Väsbyhems bild på Ann-Christin L Frickner, gruppledare och kommunalråd (C) provar elbilarna tillsammans med Julia Hammar, verksamhetsutvecklare på Väsbyhem och Jakob Hammarbäck, affärsutvecklare på Move About.

Väsbyhem och Sigmaområdet är utvalt som en av tre piloter i Allmännyttans mobilitetsprojekt som pågår fram till sommaren 2022. Elbilspoolen kommer att utvärderas av KTH och fokus kommer att ligga på att skapa ökad mobilitet med befintliga resurser, men till en låg kostnad för de boende. Huvudsyftet är att underlätta vardagen för Sigmaborna på ett miljömässigt mer hållbart sätt, dessutom med fördelen att få jobba med en form av delningsekonomi.

Relaterade nyheter

12 oktober 2021

Studieplatser och läsecirklar i Sigma centrum

Sigma är också en plats för studier! Läs om vilka tider du kan komma och studera, eller om du är kvinna och vill vara med i Bibliotekets och Vägval Vuxens läsecirkel.
06 oktober 2021

Mötesplats för kvinnor i Sigma, måndagar kl. 10.00–12.00

Nya satsningar äger rum i Sigma Centrum under hösten och vintern 2021. Mötesplats för kvinnor till exempel, som äger rum varje måndag fram till den 13 december, där man ses på en gemensam fika och umgås.