Väsbyhem har startat den första elbilspoolen i Upplands Väsby! Den består av två elbilar som kan användas av Väsbyhems hyresgäster och allmänheten, och är stationerad i Sigma Centrum. Pilotprojektet är ett samarbete med företaget Move About samt Sveriges Allmännyttas mobilitetsprojekt. Syftet är att kunna erbjuda Väsbyhems hyresgäster och andra Väsbybor en alternativ tillgång till bil.

Foto: Väsbyhems bild på Ann-Christin L Frickner, gruppledare och kommunalråd (C) provar elbilarna tillsammans med Julia Hammar, verksamhetsutvecklare på Väsbyhem och Jakob Hammarbäck, affärsutvecklare på Move About.

Väsbyhem och Sigmaområdet är utvalt som en av tre piloter i Allmännyttans mobilitetsprojekt som pågår fram till sommaren 2022. Elbilspoolen kommer att utvärderas av KTH och fokus kommer att ligga på att skapa ökad mobilitet med befintliga resurser, men till en låg kostnad för de boende. Huvudsyftet är att underlätta vardagen för Sigmaborna på ett miljömässigt mer hållbart sätt, dessutom med fördelen att få jobba med en form av delningsekonomi.

Relaterade nyheter

19 april 2021

Hyr lägenhet i nya Åhusen!

Väsbyhem hyr nu ut ett 30-tal lägenheter i det första Åhuset, som ligger i stationsområdet. Det finns lägenheter mellan 2 rum och kök upp till 4 rum och kök, i ett rökfritt område med tillgång till bilpool.
24 mars 2021

Thérèse – en drivkraft i Tryggare Väsby

Thérèse F är trygghetssamordnare på Väsbyhem. Hon har en mångårig erfarenhet av att samordna trygghetsskapande krafter och har varit delaktig i uppstarten av Tryggare Väsby.