Väsbyhem har startat den första elbilspoolen i Upplands Väsby! Den består av två elbilar som kan användas av Väsbyhems hyresgäster och allmänheten, och är stationerad i Sigma Centrum. Pilotprojektet är ett samarbete med företaget Move About samt Sveriges Allmännyttas mobilitetsprojekt. Syftet är att kunna erbjuda Väsbyhems hyresgäster och andra Väsbybor en alternativ tillgång till bil.

Foto: Väsbyhems bild på Ann-Christin L Frickner, gruppledare och kommunalråd (C) provar elbilarna tillsammans med Julia Hammar, verksamhetsutvecklare på Väsbyhem och Jakob Hammarbäck, affärsutvecklare på Move About.

Väsbyhem och Sigmaområdet är utvalt som en av tre piloter i Allmännyttans mobilitetsprojekt som pågår fram till sommaren 2022. Elbilspoolen kommer att utvärderas av KTH och fokus kommer att ligga på att skapa ökad mobilitet med befintliga resurser, men till en låg kostnad för de boende. Huvudsyftet är att underlätta vardagen för Sigmaborna på ett miljömässigt mer hållbart sätt, dessutom med fördelen att få jobba med en form av delningsekonomi.

Relaterade nyheter

23 februari 2021

Peyman Rezapour ny styrelseordförande för Tryggare Väsby

Peyman Rezapour, social hållbarhetschef Väsbyhem, är ny styrelseordförande i Tryggare Väsby. Beslutet fattades i förra veckan av föreningsstämman och Peyman efterträder föregående styrelseordförande Amra Barlov Lindqvist, VD Väsbyhem.
23 februari 2021

Boverket utreder platssamverkan

Boverket har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för en stärkt platssamverkan. Tryggare Väsbys verksamhet är baserad på det sättet att arbeta, där fastighetsägare samverkar med boende och offentliga aktörer kring trygghet i ett bostadsområde.