Väsbyhem har startat den första elbilspoolen i Upplands Väsby! Den består av två elbilar som kan användas av Väsbyhems hyresgäster och allmänheten, och är stationerad i Sigma Centrum. Pilotprojektet är ett samarbete med företaget Move About samt Sveriges Allmännyttas mobilitetsprojekt. Syftet är att kunna erbjuda Väsbyhems hyresgäster och andra Väsbybor en alternativ tillgång till bil.

Foto: Väsbyhems bild på Ann-Christin L Frickner, gruppledare och kommunalråd (C) provar elbilarna tillsammans med Julia Hammar, verksamhetsutvecklare på Väsbyhem och Jakob Hammarbäck, affärsutvecklare på Move About.

Väsbyhem och Sigmaområdet är utvalt som en av tre piloter i Allmännyttans mobilitetsprojekt som pågår fram till sommaren 2022. Elbilspoolen kommer att utvärderas av KTH och fokus kommer att ligga på att skapa ökad mobilitet med befintliga resurser, men till en låg kostnad för de boende. Huvudsyftet är att underlätta vardagen för Sigmaborna på ett miljömässigt mer hållbart sätt, dessutom med fördelen att få jobba med en form av delningsekonomi.

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...