Grannskap
Foto:  Områdesbild av grannskap i Upplands Väsby.

Grannsamverkan är något som alla kan delta i. Genom grannsamverkan ökar vi uppmärksamheten och gör våra bostadsområden mindre attraktiva för brott av olika slag. 

Målet med grannsamverkan är att minska bostadsinbrotten och andra liknande brott genom ökad uppmärksamhet, men också öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. 

Grannsamverkan ger ökad möjlighet till och ökad kunskap om risker, om hur man förebygger skador och skyddar sin boendemiljö mot brott. Grannsamverkan är vanligast i villa områden men passar lika bra i flerbostadshus. 

Om din bostadsrättsförening är intresserad av att starta upp grannsamverkan finns nu tillfälle för intresserade boende att delta i uppstart och utbildning. 

När: torsdagen den 6 oktober kl. 17.30-19.00

Var: lokalen Gluggen i Smedby på Sabelgatan 182 B

Vad: Polisen och Väsbyhems trygghetssamordnare utbildar i grannsamverkan. 

Anmälan görs via e-post till: daniel.wilhelmsson@vasbyhem.se. Skriv vilken bostadsrättsförening det gäller och antalet medverkande. 

INSTÄLLT - På grund av för få anmälda. Omtag kommer att göras med förhoppning av att kunna erbjuda ett nytt tillfälle i mitten av november. 

 

Här finner du mer information om grannsamverkan. 

 

 

 

Relaterade nyheter

16 november 2022

Så kan du som fastighetsägare arbeta förebyggande mot råttor

Den 10 november arrangerade Tryggare Väsby ett öppet digitalt seminarium - Skadedjur och gnagares levnadsmönster. Fokus för seminariet var hur fastighetsägare kan arbeta förebyggande mot att råttor tar sig in i fastigheten. Talare för seminariet var Joh...
09 november 2022

Julmarknad i Järnvägsparken 11/12

En riktigt mysig och traditionell julmarknad med marknadsstånd, hantverk, glödd, lotterier, brända mandlar och mycket mer.  Datum & tid: Söndagen den 11 december mellan kl. 12.00-17.00 Plats: Järnvägsparken, Upplands Väsby (östra sidan om Väsb...