Grannskap
Foto:  Områdesbild av grannskap i Upplands Väsby.

Grannsamverkan är något som alla kan delta i. Genom grannsamverkan ökar vi uppmärksamheten och gör våra bostadsområden mindre attraktiva för brott av olika slag. 

Målet med grannsamverkan är att minska bostadsinbrotten och andra liknande brott genom ökad uppmärksamhet, men också öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. 

Grannsamverkan ger ökad möjlighet till och ökad kunskap om risker, om hur man förebygger skador och skyddar sin boendemiljö mot brott. Grannsamverkan är vanligast i villa områden men passar lika bra i flerbostadshus. 

Om din bostadsrättsförening är intresserad av att starta upp grannsamverkan finns nu tillfälle för intresserade boende att delta i uppstart och utbildning. 

När: torsdagen den 6 oktober kl. 17.30-19.00

Var: lokalen Gluggen i Smedby på Sabelgatan 182 B

Vad: Polisen och Väsbyhems trygghetssamordnare utbildar i grannsamverkan. 

Anmälan görs via e-post till: daniel.wilhelmsson@vasbyhem.se. Skriv vilken bostadsrättsförening det gäller och antalet medverkande. 

INSTÄLLT - På grund av för få anmälda. Omtag kommer att göras med förhoppning av att kunna erbjuda ett nytt tillfälle i mitten av november. 

 

Här finner du mer information om grannsamverkan. 

 

 

 

Relaterade nyheter

24 mars 2023

Tryggare Väsbys föreningsstämma 2023

Tryggare Väsbys föreningsstämma hölls den 23 mars hos Väsbyhem på Centralvägen 1 i Upplands Väsby. Under föreningsstämman hölls sedvanliga förhandlingar, vi blickade tillbaka på året som gått och satt verksamhetsplanen för 2023. 
14 mars 2023

Öppna aktiviteter i Suseboparken och Blå parken

En frisk generation är en ideell förenings som arbetar med folkhälsa. Från och med den 22 mars kommer föreningen att anordna öppna aktiviteter på onsdagar i Suseboparken och lördagar i Blå parken. Aktiviteterna vänder sig till såväl barn som vuxna, är k...