Grannskap
Foto:  Områdesbild av grannskap i Upplands Väsby.

Grannsamverkan är något som alla kan delta i. Genom grannsamverkan ökar vi uppmärksamheten och gör våra bostadsområden mindre attraktiva för brott av olika slag. 

Målet med grannsamverkan är att minska bostadsinbrotten och andra liknande brott genom ökad uppmärksamhet, men också öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. 

Grannsamverkan ger ökad möjlighet till och ökad kunskap om risker, om hur man förebygger skador och skyddar sin boendemiljö mot brott. Grannsamverkan är vanligast i villa områden men passar lika bra i flerbostadshus. 

Om din bostadsrättsförening är intresserad av att starta upp grannsamverkan finns nu tillfälle för intresserade boende att delta i uppstart och utbildning. 

När: torsdagen den 6 oktober kl. 17.30-19.00

Var: lokalen Gluggen i Smedby på Sabelgatan 182 B

Vad: Polisen och Väsbyhems trygghetssamordnare utbildar i grannsamverkan. 

Anmälan görs via e-post till: daniel.wilhelmsson@vasbyhem.se. Skriv vilken bostadsrättsförening det gäller och antalet medverkande. 

INSTÄLLT - På grund av för få anmälda. Omtag kommer att göras med förhoppning av att kunna erbjuda ett nytt tillfälle i mitten av november. 

 

Här finner du mer information om grannsamverkan. 

 

 

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...