Tryggare Väsby är glada att kunna erbjuda sina medlemmar utbildning i hemberedskap och hjärt- och lungräddning genom Civilförsvarsföreningen. 

KURSTILLFÄLLEN: 

Hemberedskap - torsdagen 28 september kl. 17.30-19.00

Hemberedskap - onsdagen 11 oktober kl. 19.00-20.30

HLR - onsdagen 25 oktober kl. 18.30-20.30

HLR - torsdagen 9 november kl. 17.00-19.00

PLATS: Messingen, Love Almqvist torg 1, Upplands Väsby 

KURSLEDARE:  Civilförsvarsförbundet bland annat kursledare Jenni Johansson

OM KURSERNA 

Kurserna är avgiftsfria för föreningar och privatpersoner och genomförs av instruktör från Civilförsvarsföreningen och betalas av MSB. Innan du går HLR-kursen skall du ha genomgått kursen i hemberedskap. Varje kurs ges vid två tillfällen och du väljer det tillfälle som passar dig bäst. 

Hemberedskap handlar om hur du som privatperson bör förbereda dig inför en krissituation i samhället - exempelvis ett längre strömavbrott. I kursen går man igenom hur du säkrar basbehoven Vatten, Mat, Värme, Sömn och Information. Dessutom ges en rekommendation om hur du kan samarbeta i närområdet med dina grannar. 

HLR, hjärt-lungräddning ger dig träning i hur du ger hjärt-lungräddning. Dessutom får du se hur man hanterar en hjärtstartare. 

MÅLGRUPP: Du som är anställd hos eller bor hos någon av Tryggare Väsbys medlemmar. 

Anmäl dig snarast till de kurser som passar dig bäst - antalet deltagare på HLR är begränsat. Anmälan skickas till helena@tryggarevasby.se. I anmälan behöver du ange kurstillfälle, namn, e-postadress och telefonnr. Det bjuds på smörgås. Anmäl specialkost. 

Ladda ner inbjudan i PDF här. 

 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...