Du missar väl inte den virtuella konstutställningen som pågår i Väsby just nu? Ladda ner appen och bege dig på konstpromenad. 

Vävda rum är Sveriges största utställning av offentlig virtuell konst. Utställningen upplevs i AR - augumented reality (samma teknik som används i det kända spelet Pokémon GO). Ladda ner appen Vävda rum och bege dig ut på konstpromenad för att se 10 konstverk som placerats ut runt om i kommunen. Utställningen är riksomfattande och har initierats av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar i samband med förbundets 50-års jubileum och finansieras av Postkodstiftelsen. Utställningen pågår ända fram till den 30 september. 

Deltagande konstnärer är Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Arrangör i Upplands Väsby är Väsby Konsthalls Vänner (Väsby Konsthall). 

Läs mer på: www.vavdarum.se

 

 

Bild: Väsby Konsthall arrangör för Vävda Rum i Upplands Väsby kommun. 

Relaterade nyheter

19 september 2023

Integration och platsaktivering genom stadsodling

Tryggare Väsby, Väsbyhem och Kultur i Sigma har ingått ett samarbete kring stadsodling. Samarbetet innebär att två odlingslådor i Sigma Trädgårdspark har upplåtits till Kultur i Sigma.
18 september 2023

Medborgardialog i Sigma 5/10

Upplands Väsby kommun bjuder in till medborgardialog i Sigma. Kom förbi och träffa representanter från kommunen, Väsbyhem, polis, räddningstjänst och föreningar. Tryggare Väsby är på plats. Kom förbi och berätta om vad du tycker om ditt område. Det blir...