Tryggare Väsby har beslutat att de medlemmar som vill ha en trygghetsbesiktning ska få det inom ramen för medlemskapet. Detta för att få en djupare kunskap kring vilka byggnadstekniska svagheter och styrkor som finns i fastigheten som besiktigas. Också för att få en översikt av vilka förebyggande åtgärder man kan genomföra, för att på så sätt öka tryggheten och minska brottsligheten. Detta påverkar givetvis tryggheten i bostadsområdet överlag ju fler fastighetsägare som genomför trygghetsbesiktningarna. 

Brf Suseboparken har fått ta del av Väsbyhems check-lista för att gå igenom sina fastigheter och se över sin fastighet. Man bestämde sig för att man ville gå vidare med det konkreta trygghetsarbetet och genomföra en trygghetsbesiktning. Tryggare Väsby har valt att göra detta via en utomstående expert, Svensk Trygghetscertifiering

Nästa steg i besiktningen är att få ta del av det protokoll som Svensk Trygghetsbesiktning tar fram efter dokumentering och analys. Därefter får Brf Suseboparken besluta vilka åtgärder som skall genomföras och i vilken prioriteringsordning.

 

 

Foto: Lennart Levander, Svensk Trygghetscertifiering AB, bryter på källardörrarna i Brf Suseboparken för att testa brytskyddet.  

Relaterade nyheter

24 augusti 2021

Kvarteret Drabanten tar form

Fyrklöverns framsida, Kvarteret Drabanten, är på väg att färdigställas tillsammans med Blå parken, Väsbys nya stadspark. Här finns hyresrätter, bostadsrätter och vårdbostäder tillsammans med caféer och andra verksamheter.
13 juli 2021

Trygghetsarbetet efter skottlossningarna i Väsby

Lördagen den 3 juli blev en man skottskadad i närheten av Sigma och i fredags inträffade en skjutning på en restaurang på Kvarnvägen, centralt i Väsby. Polisen sätter in fler resurser efter den andra skottlossningen på kort tid i Upplands Väsby och komm...