I samverkansavtalet som upprättades 2019 har parterna ingått ett systematiskt samarbete för att skapa en tryggare offentlig miljö. I det förnyade avtalet kompletteras detta med en särskild inriktning på förebyggande insatser gentemot ungdomar som bedöms riskera hamna i brottslighet.

Detta betyder att representanter för kommun och polis regelbundet och nära samarbetar kring trygghetsfrågor.

Kommun och polis för en kontinuerlig dialog där man arbetar fram fokusområden för de kommande två åren. I lägesbilden jobbar man fram analyser som innehåller brottsproblematik men även andra otryggsskapande  händelser som äger rum i Väsby. De medborgarundersökningar som har genomförts finns också med i underlaget.

- Vi måste tillsammans rikta våra insatser mot barn och ungdomar som riskerar att hamna i drogberoende och kriminalitet. Det är vägen fram i det långsiktiga trygghetsarbetet, säger kommunens brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski i ett pressmeddelande. 

Fakta om överenskommelsen (läs mer i pressmeddelandet)
Polisen och Upplands Väsby kommun förlänger det pågående samarbetet som finns beskrivet i ett samverkansavtal och medborgarlöfte. Överenskommelsen innebär att parterna tillsammans ska fortsätta arbeta med trygghetsskapande åtgärder i kommunen.

Inför den nya avtalsperioden finns det ett särskilt fokus på tre målområden:

  • Minska antalet otrygghetsskapande händelser i offentlig miljö.
  • Reducera rekrytering till kriminella strukturer och utveckla ett stöd för individer som vill lämna en kriminell livsstil.
  • Utveckla myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet.

 

Relaterade nyheter

13 juli 2021

Trygghetsarbetet efter skottlossningarna i Väsby

Lördagen den 3 juli blev en man skottskadad i närheten av Sigma och i fredags inträffade en skjutning på en restaurang på Kvarnvägen, centralt i Väsby. Polisen sätter in fler resurser efter den andra skottlossningen på kort tid i Upplands Väsby och komm...
30 juni 2021

E.ON klottersanerar 2000 kabelskåp i samarbete med Tryggare Väsby

Tryggare Väsby, Upplands Väsby kommun och energibolaget E.ON har ingått ett samarbete för klotterfria bostadsområden och stadsdelar. Genom samarbetet kommer från och med i sommar E.ONs kabelskåp och nätstationer i kommunen att klottersaneras.